Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Tárkonyos sertésraguleves recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» 30 dkg sertéscomb
» 1 közepes db vöröshagyma
» 1 teáskanál
» 1 késhegynyi bors
» 1 ek tárkony
» 4 ek napraforgó olaj
» 1 teáskanál ételízesítő
» 1 db babérlevél
» 1 közepes db fehérrépa
» kis db sárgarépa
» 5 dkg csiperkegomba (szeletelt)
» 1 dl főzőtejszín
» 10 dkg zöldborsó (mirelit)
» 1 dl tejföl
» 1 evőkanál finomliszt
» 1.5 l víz
» 1tk mustár
» 1tk citromlé
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A hagymát felaprítjuk, olajon megpároljuk egy fazékban.
A zöldségeket felkarikázzuk, és a hagymára dobjuk, kevergetjük, és közben sózzuk, borsozzuk, majd a kockára vágott húst is hozzáadjuk. Kevergetjük, amíg a hús színe megváltozik, és akkor adjuk hozzá a szeletelt gombát és borsót.
Ezután felöntjük vízzel, és felforraljuk. A húsleveskockát belemorzsoljuk, majd a friss tárkonyt, majoránnát és babért is. Lassú tűzön addig főzzük, míg a hús puha nem lesz.
A tejfölt, tejszínt, mustárt, citromlevet, lisztet összekeverjük, és behabarjuk a levest vele úgy, hogy a főzőléből kiveszünk, és a tejfölös keverékhez adjuk. Csomómentesre kikeverjük egy habverővel, és a leveshez adjuk apránként, folyamatos kevergetés mellett. Összeforraljuk a levest a habarással, és azon mód, forrón tálaljuk. Jó étvágyat hozzá!
Megjegyzés / tipp:

A mustár és a citromlé elhagyható.
0 komment 3 ember kedveli henihencsi
2017.11.17 15:40
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
hagymát felaprítjuk, zöldségeket felkarikázzuk, hagymára dobjuk, kockára vágott, szeletelt gombát, húsleveskockát belemorzsoljuk, friss tárkonyt, levest vele, főzőléből kiveszünk, tejfölös keverékhez, leveshez adjuk, citromlé elhagyható, sertésraguleves, húsleveskockát, belemorzsoljuk, Összeforraljuk, csiperkegomba, Csomómentesre, összekeverjük, felkarikázzuk, felforraljuk, főzőtejszín, ételízesítő, felaprítjuk, Kevergetjük, zöldségeket, megpároljuk, megváltozik, vöröshagyma, kevergetjük, citromlevet, majoránnát, hozzáadjuk, finomliszt, babérlevél, folyamatos, késhegynyi, kevergetés, sertéscomb, közepes vöröshagyma, teáskanál, késhegynyi bors, tárkony, napraforgó olaj, teáskanál ételízesítő, babérlevél, közepes fehérrépa, sárgarépa, csiperkegomba szeletelt, főzőtejszín, zöldborsó mirelit, tejföl, evőkanál finomliszt, víz, mustár, citromlé,
Gesztenyés mascarponés sütemény
0 komment 3 ember kedveli
Erzsébet királyné tortája
0 komment 3 ember kedveli
Rakott kelkáposzta!
0 komment 14 ember kedveli
Tejben sült csirkecomb
1 komment 16 ember kedveli
Bicikli szelet
4 komment 50 ember kedveli
Póréhagymaszószos csirkemell tésztával
0 komment 1 ember kedveli
Tésztás szivárványsaláta
0 komment 2 ember kedveli
Lusta asszony töpörtyűs pogácsája
0 komment 20 ember kedveli
Almás krémes vaníliás krémmel
1 komment 4 ember kedveli
Sajtos cukkinifőzelék
0 komment 6 ember kedveli
Túrós-barackos pite
0 komment 2 ember kedveli
Márton napi töltött libanyak
0 komment 8 ember kedveli
Vilmoskörte-leves-
0 komment 4 ember kedveli
Főtt-sült fluta, avagy krumplipogácsa
1 komment 19 ember kedveli
Hajdinaleves-hússal--
0 komment 6 ember kedveli
Lustaasszony sütije
0 komment 15 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.